“Wat kan ik doen in voorbereiding op mijn bruidsmake-up?” Die vraag krijg ik regelmatig bij de proefsessie van een aanstaande bruid. Het leek me daarom wel leuk er een keer een stukje over te schrijven. Op je trouwdag wil je natuurlijk op je aller allermooist zijn. Je hebt een goede visagiste gevonden, die een aantal weken van te voren een proefsessie heeft verzorgd.  Je vertrouwt er op dat het op jullie grote dag wat dat betreft helemaal in orde gaat komen.

Wat kun je tot je trouwdag nog zelf doen om te zorgen dat je huid in optimale conditie is? Voor je huid is het belangrijk dat ze glad en goed gehydrateerd is. Veel water drinken zorgt voor het doorspoelen van het lichaam en dus voor de afvoer van afvalstoffen. Dat geeft dus minder kans op ongewenste oneffenheden en pukkeltjes.

Let er goed op dat je een hoge anti zonnebrand factor gebruikt als je naar buiten gaat zodat je neus en bijvoorbeeld je decolleté
niet te donker kleurt of verbrand. Daar waar je gemakkelijk verbrand zou je een sunblocker kunnen gebruiken.

Wenkbrauwen epileren en bovenlip ontharen kun je het beste op zijn laatst 2 dagen van te voren doen. Je weet dan zeker dat de huid er weer rustig uitziet. Je wenkbrauwen zijn zeer belangrijk voor je look. Als je niet zeker weet hoe het moet, ga dan naar een goede (door vriendinnen aangeraden) schoonheidsspecialiste (of bekijk mijn blog over wenkbrauwen). Als je dit voor
het eerst laat doen, raad ik aan om dit op zijn laatst een week van te voren te doen, omdat je niet weet hoe je huid reageert.

Heb je droge lippen? Een craquelé velletjes mond met lipstick erop staat niet sexy. Ook je lippen kun je een scrubbeurt geven.
Hiervoor gebruik je lipbalm uit een tubetje of vaseline. Doe een klein beetje op je hand en vermeng dit met een beetje suiker. Hiermee kun je de losse velletjes voorzichtig van je lippen scrubben en je lippen tegelijkertijd zacht maken.

In de week (of weken) voor de grote dag kun je je huid even wat extra in de watten te leggen. Je kunt de huid voorzichtig “polijsten” met een scrubcréme zodat alle losse velletjes en oude huidcellen verdwijnen en er
fris en glad uitziet. Daarna kun je een lekker hydraterend masker gebruiken om
je huid heerlijk zacht te maken (dit kan ook wekelijks).

Je huid is nu in topconditie. Daar wordt je visagist heel blij van (☺) en belangrijker: ze kan daardoor bij jou het maximale effect bereiken;  Een stralende bruidslook!

PS. nog een laatste tip: vergeet ook de verzorging van je handen en nagels niet. Wachten tot je nagellak goed droog is, daar heb je op je trouwdag vaak geen tijd of geduld voor. Doe dat een dag van te voren.