Zo, de vakantie is voorbij. We zijn uitgerust en gaan er weer met veel enthousiasme tegenaan. Een goed moment om je make-up voorraad eens “tegen het licht” te houden. Begin met je beautycase en/of make-up etui eens helemaal om te keren en de binnenkant schoon te vegen.

– Sorteer alles en maak de doosjes met een vochtig doekje schoon.

– Potloodjes kunnen allemaal geslepen worden.

– Lipsticks en andere producten die je “op je gevoel” na aanschaf niet (hebt) gebruikt, gooi  je weg. Geloof me, je zult ze binnenkort niet ineens mooi gaan vinden.

– Producten met kapotte dopjes en dekseltjes kunnen ook weggegooid worden.

– Alle make-upkwastjes kunnen voorzichtig gereinigd worden met een beetje zachte vloeibare zeep of shampoo. Net zo lang spoelen tot er geen kleur en schuim meer uitkomt en liggend laten drogen op een handdoek.

–   Check het geluid van je mascara. Hoor je een “plop” geluidje als je het borsteltje uit de huls haalt is hij nog goed, zo niet is hij uitgedroogd en kan hij de prullenbak in. Overigens zijn mascara’s hoogstens een jaar houdbaar.

–   Ik zal een lijstje opgeven met de houdbaarheid van make-up. Poeders (oogschaduws, blushers etc.) zijn langer houdbaar dan vloeibare of creme-substanties (foundation, camouflage, lipstick) Je kunt ook heel goed ruiken of je make-up nog goed is. Producten die over de houdbaarheidsdatum zijn, krijgen een muffe, onaangename geur.

Lipgloss: 6 maanden

Lippenstift: 12 maanden

Lippotlood: 24 maanden

Mascara: 6 tot 12 maanden

Blush/poeder: 24 maanden

Nagellak: 24 maanden

Oogpotlood: 24 maanden

Parfum: 24 maanden

(poeder-)oogschaduw: 24 maanden

Gezichtscreme, na opening 6 maanden

Dit zijn natuurlijk slechts richtlijnen, maar als je nog spullen hebt van 3 jaar of ouder….(you know what to do).

Voor degenen die het vervelend vinden om spullen weg te gooien die nog niet op zijn. Denk eraan dat dit een goede reden is om met je verjaardagsgeld en parfumeriebonnen richting make-upwinkel te gaan of om je verjaardagslijstje (met kleurnummers!) aan te maken. Zeg nou zelf, daar wordt je toch blij van?