Een visagist die denkt dat zij alles wel kan zal nooit verder groeien in haar vak. Ik ben dol op leren en nieuwsgierig naar nieuwe technieken, tools en materialen. Dus als ik even de kans heb om te investeren, volg ik graag workshops op gebied van visagie of haarstyling. Zo wordt ik elke keer beter in mijn vak en dat geeft veel voldoening.

Vorig jaar heb ik bijvoorbeeld een zeer interessante training haarstyling gevolgd van de wereldberoemde celebrity stylist Patrick Cameron in Engeland. Ik was zwaar onder de indruk! De groep van 20 haarstylisten kwamen werkelijk uit de hele wereld over voor zijn cursus in de Wella studio’s in Londen! Naast natuurlijk uit Engeland kwamen deelnemers uit Spanje, China, Guatemala, Finland, Korea en zelfs een heel kappersteam uit Zweden. Erg leuk zo’n gevarieerde groep.

Patrick Cameron is niet alleen een geweldig haarartiest, die de hele wereld overvliegt voor shows en artiesten, maar ook een erg goede docent. Heel duidelijk, met veel humor en geduld (wel in het Engels natuurlijk) deed hij alle kapsels voor. Daarna konden wij allemaal op een pop werken en gaven hij en zijn collega tips en uitleg aan iedereen persoonlijk. Zonder arrogantie, zonder betweterige commentaren, alleen maar aardig en geduldig. Jullie begrijpen: Ik ben fan!