Als het over beauty gaat, denkt men vaak aan make-up en haar maar ik vind dat je handen daar ook bij horen. Je handen gebaren, strijken door je haar, typen, schrijven. Kortom, je handen zijn regelmatig in het zicht, zeker als je secretaresse bent. Verzorgde handen en nagels zijn echt een must voor een professionele indruk. Vandaag dus aandacht voor de handverzorging.

Niets is lekkerder dan een ontspannende manicure in een salon. Maar als je weinig tijd hebt is een DIY (Do It Your self) manicure een prima optie, bijvoorbeeld tijdens tv kijken. Probeer hiervoor 1x per week of 1x per 2 weken een vast moment te zoeken, bijvoorbeeld tijdens je favoriete tv-serie. Verzamel de spullen die je nodig hebt (Tip; doe deze bij elkaar in een apart toilettasje zodat je het de volgende keer zo bij de hand hebt). Nagellakremover, watjes, vijl, bakje waar je handen in kunnen weken, bruistabletje of wat olie, handcrème nagelriem crème, bokkenpootje.

Begin met eventuele nagellakresten eraf te halen met een watje met remover. Gebruik bij voorkeur remover zonder aceton omdat dat de nagels erg uitdroogt. Hierna kun je je nagels vijlen. Zijn je nagels erg lang geworden of heb je veel lengteverschil, gebruik dan eerst even een nagelknipper. Vijl iedere keer één kant op. Zaagbewegingen beschadigt de nagel. Als je nagels allemaal een mooie vorm hebben wordt het tijd om de nagelriemen te verzorgen.

Vul een bakje met warm water en doe er een bad bruistabletje of wat (bad)olie in. Laat je handen hier ± 5 minuutjes in weken zodat je handen en nagelriemen lekker zacht zijn. Eventueel kun je nu ook nog een handen scrub crème gebruiken maar dit is niet perse nodig. Masseer je nagelriemen in met nagelriem crème en gebruik hierna een bokkenpootje om je nagelriemen voorzichtig terug te duwen. Smeer je handen lekker in met handcrème en je handen zijn heerlijk zacht en verzorgd.

Volg voor overige beauty en nageltips mijn twitteraccount; @Beautytipjes