Als je handen mooi verzorgd zijn (zie vorige column) kun je nu je nagels van een mooi kleurtje voorzien. Omdat je nagels misschien nog wat vettig zijn van de crème en olie van de manicure, kun je deze het beste eerst even ontvetten met nagellakremover zodat de lak beter “pakt”.

Zet eerst een base coat of top coat op je nagels om ze te beschermen tegen verkleuring. Hierna kun je gekleurde nagellak aanbrengen in 2 dunne laagjes. Tips voor als je niet goed bent in nagels lakken: Maak het jezelf zo eenvoudig mogelijk: leg je hand op tafel op zo’n manier dat je met de andere hand gemakkelijk kunt lakken. Steun met je “lakhand” op tafel voor meer stabiliteit. Neem voldoende lak op je kwastje; Zet eerst een streepje in het midden van de nagel en daarna 2 aan de zijkanten. Laat even goed drogen en doe een tweede laagje op de zelfde manier. Breng daarna ter bescherming nog een laagje top coat aan. Je handen en nagels zien er prachtig verzorgd uit. Daar maak je een professionele indruk mee op de werkvloer of tijdens je sollicitatiegesprek!

Heb je geen mooie nagels door nagelbijten of inscheuren? Misschien zijn kunstnagels dan een oplossing. Maar bezint voor je begint. Kunstnagels kosten veel tijd omdat je dit om de paar weken moet laten bijwerken en zijn daardoor een aardige vaste kostenpost. En als je er mee stopt duurt het lang voordat je nagels er weer toonbaar uitzien. Nogmaals, het kan voor jou een goede oplossing zijn want met afgebeten of slordig uitziende nagels geef je geen goed visitekaartje af ( je kunt ze niet altijd verbergen). Maar zoek van te voren goed uit wat de verschillen zijn tussen acryl- en gelnagels en wat de consequenties zijn. Vraag ook in je omgeving naar ervaringen van de verschillende nagelsoorten en de salons. Kunstnagels betekent overigens niet dat je gelijk hele lange nagels krijgt als je dat niet wilt. Ze kunnen deze ook kort maken.

Volg voor overige beauty en nageltips mijn twitteraccount; @Beautytipjes

Volgende keer alles over de nieuwste nageltrends.