Collage Sandra van Uffelen Visagie De Lier, Westland

Elk jaar zijn er weer nieuwe kleuren in de mode. Deze worden bepaald door een aantal bedrijven met trendwatchers over de hele wereld.  “Nieuwe” kleuren worden al 3 jaar eerder gerapporteerd zodat verf- stoffen- en make-upfabrieken de tijd hebben om het nieuwe kleurenpalet in te voeren.

Pantone is één van de  bedrijven die elk jaar nieuwe kleurkaarten uitgeeft met trendkleuren voor het seizoen. Onderstaande kleuren zijn het palet voor 2014. Zachte pastelkleuren als lichtblauw, mintgroen en lila worden dit voorjaar heel verrassend gecombineerd met levendige felle kleuren als rood, geel en blauw. De kleur die echt als DE trendkleur 2014 is uitgeroepen is “radiant orchid”, een warme lilapaars. Je zult deze kleur dus veel terug zien in lipgloss, lipsticks, oogschaduwpalletten. nagellak etc.

Bronnen: www.pantone.com, Vakblad Kleur en Stijl en De Interieur Tipgever

 

Trendkleuren