Nagels lakken is helemaal hot. De markt wordt dan ook overspoeld met allerlei nieuwe nagellakmerken en heel veel prachtige kleuren. Ik heb inmiddels heel wat merken geprobeerd en zie dat de verschillen vooral zitten tussen de dekkingskracht van de kleuren de kwastjes en vloeibaarheid van de lak. Hoewel prijzen erg uiteen lopen, zit in de houdbaarheid (mooi blijven) van de meeste gewone lakken naar mijn mening niet heel veel verschil.

Nieuwe soorten lak 2014
Er komen echter steeds meer lakken op de markt die wel langer mooi blijven. Zogenaamde soak off gels die je op natuurlijke nagels kunt gebruiken. De merken hiervoor zijn Gelish, CND of Shellac. Het principe is dat deze lak het effect heeft van gel en daardoor ongeveer 3 weken echt mooi blijft zitten. Daar het geen gewone lak is en je hem in een UV lamp moet laten drogen, kun je deze alleen bij een salon laten opdoen maar het geeft zeker een mooi langdurig resultaat.

Nieuw is ook de striplak en deze is wel zelf aan te brengen. Deze nieuwe lakken van het merk Alessandro of Sensationails zijn te koop als set met alle benodigdheden (compleet met UV lamp) en blijven minstens 10 dagen mooi zitten. Voordeel is dus dat je deze zelf kunt aanbrengen en, de naam `strip´ zegt het al, als laagje eraf kunt pellen. Omdat je lak hard wordt en lang blijft zitten, krijgen je nagels de kans om te groeien.

Trendkleuren winter/ voorjaar 2014

De trends deze winter zijn diepe kleuren: donkergrijs, donkerrood, diep donkergroen of aubergine, aardetinten. Daarbij komen de glitters en metallics zoals je nu ook overal in de mode ziet verschijnen. Misschien leuk om je nagellak eens af te lakken met een glittertopcoat of een randje glitter langs het randje te zetten; Helemaal trendy en toch beschaafd.

Door naar het voorjaar zien we spetterende knalkleuren in de nagellak; rood, cobaltblauw, fel geel. En daarnaast zoete pastelkleuren en zelfs gewoon verzorgde elegante nagels met een glanzende topcoat (puur nude dus).

Volg voor overige beauty en nageltips mijn twitteraccount; @Beautytipjes of kijk eens op mijn site www.workshops4beauty.nl