Als ik op reis ga naar een zonnig oord, zijn er een aantal dingen die inmiddels tot mijn vaste voorbereiding horen. Zo laat ik bijvoorbeeld tegenwoordig mijn wimpers (en eventueel wenkbrauwen) verven. Dit geeft niet het volume van mascara natuurlijk maar het voorkomt wel die uitdrukkingsloze blik die blonde wimpers nog wel eens willen geven. Zo hoef ik niet ’s morgens voor het ontbijt niet al aan mijn make-up te beginnen en voelt het toch enigszins “aangekleed”. Overdag gewoon zwemmen / lekker zonnebrand smeren zonder dat ik bang hoef te zijn dat mijn mascara uitloopt is ook wel zo relaxed. Het schijnt dat je dit met “thuisverf” zelf kunt doen maar daar die verfstoffen erg dicht bij mijn ogen in de buurt komen, laat ik het lekker aan mijn schoonheidsspecialiste over, die dit professioneel en netjes kan.

Daarnaast ga ik naar een nagelstyliste die gespecialiseerd is in NailArt voor teennagels. Zij schildert de prachtigste bloemetjes tot op je kleinste teennagel. Het eerste voordeel is al de voorpret want het geeft je direct een heel zomers gevoel (ook al zijn je voeten nog wit :-). Maar een ander groot voordeel van nagelversieringen op je teennagels is dat het, mits goed aangebracht, ontzettend goed en lang blijft zitten. Waar een goede nagellak op je vingernagels het een paar dagen uithoudt, zonder chippen, blijft deze mooi zitten tot hij volledig uitgegroeid is. Ik heb er over het algemeen 6, soms wel 8 weken(!) plezier van. Omdat ik een glittertopcoat als basislak neem in plaats van een kleur, valt het nauwelijks op als het bloemetjesdesign gaat uitgroeien. Een echte aanrader dus, zeker als je veel op slippers of open sandaaltjes loopt. Complimenten gegarandeerd..

Tip: zorg wel van te voren dat je je voeten en teennagels gepedicuurd hebt want dit doet een nagelstyliste vaak niet. Je kunt wel op zoek naar een pedicure die ook mooie NailArt zet, die kan dan van te voren je voeten verzorgen.