Veel TV sterren gebruiken ze en de zogenaamde ‘supermascara’ reclames, die claimen jouw wimpers oneindig lang en vol te maken, maken er massaal gebruik van: KUNSTWIMPERS. Tegenwoordig zijn ze overal te koop en wordt er steeds meer gebruik van gemaakt: Leuk voor een speciaal feestje of  avondje uit. Ze zijn al verkrijgbaar vanaf € 3,50 à € 5,- (bijv. HEMA, drogist of feestwinkels)”. Kunstwimpers zijn helemaal niet zo moeilijk om aan te brengen als je maar even weet waar je op moet letten en er rustig de tijd voor neemt. Maak eens mooie flirty smokey eyes voor Valentijn bijvoorbeeld en je krijgt een mooie zwoele oogopslag.

Check bij aankoop even of er een tubetje speciale wimperlijm bij zit. De lijm is wit maar zal na het drogen transparant worden. Soms zit er ook een bokkepootje (applicator met rubberen punt) in voor hulp bij het aanbrengen. Zo niet, kan een pincet ook handig zijn.

 

Stap 1. Maak jezelf eerst helemaal op en zet een mooie zwarte eyeliner langs je wimpers om de rand van de nepwimpers te maskeren. Mascara mag ook alvast op maar niet te dik aanzetten.

Stap 2. De wimpers zitten meestal met wat lijm aan de verpakking vast. Haal ze voorzichtig los.

Stap 3. Leg 1 van de wimpers op je ooglid om te kijken of hij niet te lang is, wat meestal het geval is.. Knip zo nodig met een (nagel)schaartje de wimper ietsje korter. Als hij nu goed van lengte is, knip dan hetzelfde stukje van de andere nepwimper.

Stap 4. Breng wat wimperlijm aan op een stukje papier. Pak je wimper met een pincet en doop het randje in de lijm. Doe wat extra lijm op beide uiteinden omdat die nog wel eens willen losschieten. Wacht hierna een paar seconden tot de lijm een klein beetje droog is.

Stap 5. Doe 1 oog dicht; Druk de wimper vanaf de buitenste ooghoek voorzichtig vast, vlak langs je echte wimpers richting de binnenhoek met het bokkepootje of de pincet.

Stap 6. Open nu je oog en kijk hoe de wimper vastzit, of hij goed aanvoelt en of er geen lijm in de ooghoeken vastzit. Als hij niet goed aanvoelt (je moet hem nauwelijks voelen) of irriteert, haal hem dan voorzichtig weg,  krabbel de lijmrestjes eraf en begin opnieuw. Zit hij goed? Op naar wimper nummer 2 en feel glamourous!

Stap 7. Na het feesten kun je de wimpers eenvoudig verwijderen door de huid naast je oog strak te houden en de wimper, eventueel met pincet, rustig los te trekken. Je kunt de meeste nepwimpers 2 à 3x  gebruiken als je er voorzichtig mee omgaat en de lijmrestjes netjes verwijdert.

Tip: neem pincet en lijm voor de zekerheid mee als je uitgaat om eventuele ‘losschieters’ op te lossen.