Yes! Je bent gevraagd door je allerliefste! ♥♥♥

Jullie storten je vol enthousiasme op de voorbereidingen. En natuurlijk komt op een gegeven moment ook de vraag; “Doe ik mijn make-up zelf of laat ik dit over aan een professional”?


Make-up specialist

Mocht je een cursus visagie hebben gevolgd, is het natuurlijk prima om het zelf te doen (al mis je dan wel een relax & verwenmoment..). Voor alle anderen; “Boek een visagiste voor het beste resultaat!” Natuurlijk snappen jullie dat ik dit zeg omdat dit mijn (full time) vak is maar daarvoor heb ik dan ook heel wat argumenten.

Een visagist is een make-upspecialist die getraind is in verschillende soorten make-up. Een make-up voor fotoshoot is anders dan een TV-make-up, een dag- of avondmake-up is anders dan een bruidsmake-up. Deze soorten make-up hebben elk andere eisen voor het beste resultaat. Bij een dagmake-up moet het resultaat vooral natuurlijk zijn. Een bruidsmake-up moet, ook als deze natuurlijk is, aan veel meer eisen voldoen:

– de hele dag mooi blijven (je wilt genieten, niet continue je make-up hoeven bijwerken)
– je make-up moet mooi zijn overdag in (koel) daglicht voor je ceremonie en de fotoreportage,                                                                                                                         – maar ook voldoende zichtbaar zijn in avondlicht (warm licht) en bij kaarslicht tijdens het diner
– je wilt geen, door emotionele momenten of warmte, uitgelopen mascara en vette glim (hiervoor gebruikt een visagist speciale primers, fixaties en hoog gepigmenteerde materialen).
Kortom, je wilt je de hele dag zorgeloos geweldig mooi kunnen voelen!

En dat is nu precies wat een goede visagiste voor jou kan betekenen. Jawel, een goede visagist. Want zoals er veel verschil is tussen secretaressen of timmermannen, is er ook heel veel verschil in visagisten. Het beroep van visagist / make-up artist is namelijk niet beschermd dus iedereen, met of zonder diploma, kan zich zo noemen.

Natuurlijke make-up vergt goede visagietechnieken.

Hoe vind je een goede, betrouwbare visagist?

Kijk eerst of iemand een eigen website heeft. Een eigen website kost moeite en tijd en soms ook (veel) geld. Een goedbedoelende amateur die heel af en toe een klusje doet, zal hier niet in investeren, hoogstens een facebook pagina hebben. Op de site is vaak een foto van de persoon zelf en opleidingen te vinden. Kijk of de eerste indruk je aanspreekt en bel eventueel met wat gerichte vragen; Kan ze zelf voor vervanging zorgen bij ziekte, gebruikt ze professionele producten?
Hoewel de foto’s in een professioneel portfolio altijd enigszins bewerkt zijn, kun je aan de foto’s vaak goed zien of iemand goed is in natuurlijke make-up, extreme make-up, smokey eyes etc. Vergis je niet; juíst een natuurlijke make-up vereist goede visagie technieken, materialen en kleuren om onzichtbaar maar wel heel mooi te zijn.

Ten slotte zal een proefsessie je het vertrouwen geven dat je op je bruiloft zult stralen als een ster en over 10 jaar nog kunt genieten van de prachtige foto’s daarvan.

Wil je meer informatie over mijn prijzen, werkwijze en voorbeelden voor bruidsvisagie én bruidskapsels? Bel me op 06 412 511 79 of mail me voor info@sandravanuffelen.nl