De Nederlandse vrouw gunt zich over het algemeen weinig tijd om zich ’s morgens op te maken.
Als ik als visagist aan iemand vraag wat voor make-up ze gewend is, krijg ik 9 van de 10 keer het antwoord ”Oh alleen mascara en soms een oogpotloodje”. Herkenbaar?

Misschien is dat voldoende als je 20 bent en een gave huid hebt. Maar hoe ouder je wordt, hoe meer make-up je nodig hebt om er goed uit te zien. Een jong en fris uiterlijk staat gelijk aan een egale gladde huid. Als je ouder wordt, komen er steeds meer vlekjes, roodheid en lijntjes in de huid. Om er jong en verzorgd te blijven uitzien is make-up dan een uitkomst. Voor een professionele uitstraling zelfs een must!

Kijk maar eens om je heen: Collega’s, managers die goed gekleed gaan en mooie verzorgde make-up en haar hebben zien er daardoor toch ook competent uit? Door hun uiterlijk stralen ze uit dat ze alles onder controle hebben en dat de zaken in orde komen. Vergelijk dat met collega’s met een glimmend gezicht, kringen onder de ogen en een vlekkerige rode huid en je weet gelijk wie jíj voor je zou willen laten werken, waarin jíj vertrouwen zou hebben? Dit heeft overigens niets met “mooi of niet mooi” te maken. Dit gaat puur over uitstraling en imago. Als vrouw heb je de kans je uitstraling te verbeteren, versterken of juist verzachten door make-up en haarstyling. Grijp je kans!

Probeer het maar eens uit: Neem een kwartier extra voor je uiterlijk ‘s morgens. Gebruik vloeibare concealer om kringen weg te werken en een klein beetje BBcream om vlekjes/roodheid in je huid te egaliseren. Neem een oogpotlood in een frisse kleur, aansluitend bij je kleding en zet eens een felgroen of –blauw lijntje rond je ogen en vervaag dat met een kwastje. Een paar laagjes mascara, lipstick en eventueel wat poeder tegen veel glim en klaar ben je. Heb je een bleke huid, breng dan wat blusher of bronzing poeder aan met een grote kwast. Dat geeft onmiddellijk een gezonde uitstraling.

Krijg je complimenten die dag? Dan is dat zo’n extra kwartiertje beauty time ’s morgens vroeg het misschien toch waard?!

 

Geen idee hoe je make-up goed aanbrengt of welke kleuren echt mooi voor jou zijn? Bekijk mijn workshops en trainingen hier op deze site

Volg samen met je collega’s of individueel een make-up workshop (ook mogelijk op locatie). Dan weet je het voor eens en voor altijd. Bekijk mijn site Workshops4Beauty