Als visagist krijg je soms erg leuke opdrachten. In dit geval werd ik door BeautyBureau gevraagd om 7 lakeien en hofdames op te maken voor de Keukenhof.  Dit soort ongewone opdrachten zijn voor mij de slagroom op de cake; ben ik dol op. Dus zaterdags al vroeg op pad richting Tulpenland De Keukenhof in Lisse.

 Omdat het voorjaar dit jaar al erg vroeg is begonnen, zijn de tulpen dus ook eerder gaan bloeien. Bijgevolg zijn ze dus ook vroeger uitgebloeid. De Keukenhof doet haar uiterste best nog wat losse bakken met aparte tulpensoorten toe te voegen maar ik trof toch helaas al een grotendeels uitgebloeid park.  Wellicht de reden dat er lakeien en andere artiesten ingezet werden om het publiek toch iets extra’s te bieden.

 Ondanks de regen liep het park om 9 uur ‘s morgens, tot mijn grote verbazing, al vol met fotograferende toeristen (gekleed in gezellige regenponcho’s, dat dan weer wel).

Ik kreeg maar een kwartier per persoon om  7 meiden en jongens te transformeren in lakeien en hofdames. (pittige opdracht maar het is me gelukt). Het bleken jongeren te zijn die een vakantiebaan hadden op het park in de bediening of aan de kassa. Ze hadden zich als vrijwilliger opgegeven om eens een dagje wat anders te doen. De visagie was een verrassing, vooral voor de jongens. Maar gewillig ondergingen ze de metamorfose die helemaal compleet was toen de kostuums en pruiken ook aangetrokken hadden. De kostuums en pruiken waren prachtig gemaakt van mooie zware stoffen en met veel details afgewerkt.

Toen ik de volgende dag terugging voor de 2de sessie hoorde ik dat ze bijna geen stap hadden kunnen verzetten in de hal waar ze zouden rondlopen met programmaboekjes. Ze werden continue op de foto gezet en de toeristen vonden de historische figuren prachtig!