Pas had ik weer een heerlijke maar ook bijzondere fotoshoot. De opdracht kwam van een startende modellen agency. Hij zou “Birds of Paradise” gaan heten omdat de modellen anders zijn dan anders. Het zijn namelijk dansers.

Van modellen wordt voor fashion rapportages vaak de meest onmogelijke houdingen gevraagd om “edge” en kunstzinnigheid aan de foto toe te voegen. Zie magazines als Elle, Vogue of Officiel.

Collage onmogelijke fashion poses visagie visagiste Delft

Dansers hebben een zeer flexibel en sterk lichaam. Ze zijn getraind om allerlei onmogelijke houdingen aan te nemen in hun dans en zijn, juist ook door hun werk, slank en gespierd. Een heel goede combinatie voor het modellenwerk dus.

IMG_6283

De shoot zou plaats vinden in een oud gebouw in Rijswijk – Den Haag, waarin onder andere een fotostudio zat. Gelukkig hadden we een verwarmde ruimte voor de visagie en haarstyling en kleding. De afdeling erboven was helemaal gestript (dus ook geen verwarming..) en had dus betonnen vloeren en half uitgehakte muren die een mooi, rauw en industriële uitstraling aan foto’s geven. Styliste Shelley had een perfecte match gevonden in (Japans aandoende) kleding met eenvoudige lijnen van Cos waarmee de houdingen van de modellen nog versterkt werden. Er waren 8 dansers dus voor mij en assistente Charel de hele dag werk om visagie en haarstyling te doen, van kapsel te veranderen, bij te werken. De modellen lieten hun lichaam tot het uiterste buigen en fotograaf Juuke werkte zich enthoustiast drie slagen in de rondte om alles mooi vast te leggen.

IMG_6051Dit vind ik de leukste opdrachten in mijn werk als visagiste! Als onderdeel van een team, met fotograaf (Juuke Schoorl), art director/eigenaar (Kelly Sterenberg), styliste (Shelley), assistente (Charel) en modellen, de lat lekker hoog leggen en samen een super resultaat neerzetten. ♥♥♥
Ik vind de foto’s prachtig geworden. Door de eenvoudige belijning in de kleding, de ruw beton achtergrond en de mooie belichting komt de flexibiliteit van de modellen ook goed uit.

IMG_6295IMG_6166IMG_6237

Fashion scene let op! Kijk eens naar deze birds of paradise!; http://www.birds-of-paradise.eu/ Kijk ook op mijn portfolio voor foto’s van eerdere fotoshoots

Modellen / dansers van "Birds of Paradise

Modellen / dansers van “Birds of Paradise

♥ San