lissette ogen

Mascara is een make-up product wat vrijwel iedere vrouw gebruikt. Het geeft je ogen meer diepte en een sprekende blik. Hieronder een aantal handige tips!

❀ Kies een mascara die bij je past. Wat voor wimpers heb je? Zoek je meer volume of meer lengte? Of wil je je wimpers wat meer krul geven? Overal zijn aparte mascara’s voor met veel verschillende borsteltjes die het effect beïnvloedden; Dikke (spiraal) borstels geven meer volume. Fijne silicone borstels separeren de haartjes goed. Halfronde borsteltjes helpen je wimpers te krullen. Kwestie van uitproberen.

❀ Als je mascara aanbrengt, doe je dat in een aantal laagjes. Je zigzagt eerst een paar keer van de wortel naar de punt van je wimpers om de mascara crème goed op de wimpers te krijgen en als laatste “kam” je de wimpers nog eens om klontjes te voorkomen.

❀ 3 tot 5 laagjes is voldoende voor mascara. Zorg er alsjeblieft voor dat je niet zoveel laagjes over elkaar zet dat het de bekende klonterige “spinnenpoten” worden. Niet natuurlijk, niet mooi en not done.

❀ Als je met een grote poederkwast wat poeder op je wimpers aanbrengt en daaroverMascara van de visagiste uit De Lier je mascara, krijg je meer volume. Probeer maar eens.

❀ Heb je blonde wimpers, blond of grijs haar en een lichte huid? Overweeg dan om een bruine of donkerblauwe mascara te nemen. Dit geeft een zachter effect.

❀ Vooral als je blonde wimpers hebt, is het handig om mascara ook eerst op de bovenkant van je wimpers aan te brengen en dan pas van onder naar boven. Zo zien je wimpers er ook mooi gekleurd uit als je naar beneden kijkt (Of je kunt je wimpers ook laten verven bij de schoonheidsspecialiste).

❀ Om de lengte van je wimpers volledig uit te buiten, zet je de mascaraborstel goed tegen het begin van de wortel. Je blik krijgt daardoor diepte en je wimpers lijken langer. Let op; druk je mascaraborsteltje ook weer niet te hard want dan maak je vlekken op je ooglid wat een rommelige blik geeft.

❀ Houdt altijd wattenstaafjes (en eventueel vetvrije reinigingsmelk) in de aanslag om mascara (of andere) vlekjes direct te verwijderen.

❀ Geeft je mascara altijd af op de bovenkant van je ooglid, bijvoorbeeld omdat je diepliggende ogen hebt? Houdt je hoofd iets naar achteren gekanteld als je mascara opbrengt. Zo heb je meer ruimte om je mascara op te brengen. En natuurlijk even geduld opbrengen om het te laten drogen. Een andere methode is om een (plastic) lepel achter je wimpers te houden als je je mascara aanbrengt.

Naaldwijk (Westland) opdracht ogen en haarstyling❀ Gebruik je waterproof mascara maar blijft zelfs dat niet goed zitten? Grote kans dat je een olie gebruikt om je mascara er af te halen. Deze is inderdaad nodig voor de reiniging van waterproof oogmake-up maar daarna moet je de olie wel weer van je wimpers halen. Op “vette” wimpers houdt geen enkele mascara.

❀ Pomp nooít je borsteltje in de mascarahuls. Onnodig en je pompt er iedere keer lucht in waardoor je mascara veel sneller uitdroogt. Is hij al wat leger, draai het borsteltje dan langs de binnenkant van de huls. Dat werkt prima.

❀ Toch wat klontjes in je mascara of vastgeplakte wimpers? Wimperkammetjes werken vaak niet goed. Gebruik hiervoor een (harde) tandenborstel. De haren zijn sterk, dun en flexibel en verwijderen klontjes in no time!

❀ Haal je mascara (en sowieso je hele make-up) er IEDERE AVOND af! Als je met mascara op gaat slapen, kunnen je wimpers afbreken en deze groeien heel langzaam. Daarnaast kunnen korreltjes in je ogen terecht komen en een ontsteking veroorzaken.

❀ Heb je een oogontsteking of –infectie, dan is het af te raden om mascara te gebruiken. Maar mocht je dit wel doen, gooi deze dan, als het over is, direct weg om je zelf niet opnieuw te infecteren.

❀ Mascara heeft een houdbaarheid van 6 maanden tot hoogstens een jaar. Oude mascara’s, wat droge mascara’s geven een klonterig resultaat en kun je beter weggooien.

❀ Als je wimpers wat rechter zijn, kun je ze krullen met een wimpertang. Doe dit voordat je mascara op doet anders kunnen je wimpers afbreken. Verwarm de wimpertang eventueel even met de föhn voor een langer houdbaar resultaat.

❀ Heb je geen volle wimpers? Je kunt ze voor een speciale gelegenheid ook aanvullen met losse wimperstukjes, halve of hele kunstwimpers. Je brengt ze met een speciale transparante lijm, vlak tegen je wimpers aan. Breng wel eerst mascara op je eigen wimpers aan en zet een zwarte eyeliner om aanzet van de kunstwimpers niet te laten opvallen. In het begin is dit een beetje oefenen maar de aanhouder wint.

❀ Een andere, meer rigoureuze oplossing om vollere wimpers te krijgen iswimperextensions makeup Uit Den Haag wimperextensions. Je kunt dit inmiddels in heel Nederland laten doen door specialisten. Op elk wimperhaartje wordt heel precies een haartje geplakt waardoor je prachtige volle wimpers krijgt. De eerste keer duurt dit ongeveer 2 uur en na 3 à 4 weken moet je uitgevallen wimperhaartjes laten aanvullen (± 3 kwartier). Best een dure hobby maar als je het ervoor over hebt, het geeft een prachtig resultaat.

♥ Sandra

P.S. Vond je mijn blog interessant? Voor meer beautytips, boek een training of workshop