Als visagist moet je altijd op de hoogte zijn van de laatste beauty trends. Dus ik houd  mijn ogen open bij modereclames, haal regelmatig modebladen in huis en kijk op verschillende fashion sites. Pas ben ik op de Beauty Trade beurs geweest en op FNV Mooi dag (Bond voor de beauty branche). Overal haal je de trends en inspiratie vandaan voor het nieuwe seizoen.

Wat is hot en wat is not?                       

Natuurlijk!

De no make-up look blijft in. Dat betekent voor een visagist niet dat je geen make-up gebruikt maar dat alles zo natuurlijk mogelijk er uit ziet. Dit is een leuke uitdaging voor visagisten omdat juist een mooie natural look wel wat ervaring en vooral de juiste, fijn gepigmenteerde producten en kwasten vereist. Geen dikke laag foundation die elke porie wegpoetst maar juist een heel dunne laag en mooi vervaagd. Je kunt ook kiezen voor een BB crème  (tussen foundation en crème in, geeft een transparante dekking) Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een sponsje (in mijn geval de beautyblender) of een ronde platte kwast waarmee je de huid bijna polijst.

Het overdreven shapen is (gelukkig) op zijn retour. Shapen mag, maar lichtjes en zonder overdreven glimmende jukbeenderen en neuzen.

De highlights zijn wel licht van kleur maar meer mat of met een subtiele gezonde glans.

Wimpers

De wimpers staan in de schijnwerpers deze winter. Dat betekent weer niet dat er dikke lagen mascara (zogenaamde ’spinnenpoten’)  gezet moeten worden maar juist mooi aangezette, goed gesepareerde wimpers. Heb je weinig of korte wimpers dan kun je ook eens overwegen om wimper extensions te nemen. Hiervoor wordt op elk wimperhaartje een haartje geplakt waardoor je wimpers er voller en langer uitzien. Het resultaat is prachtig maar bedenk wel dat je dit om de 3 a 4 weken moet bijhouden omdat je wimperhaartjes zichzelf vernieuwen. Als je wimpers hebt die erg recht zijn (of juist kroezen), is er ook een mogelijkheid om je wimpers te liften. Met een soort wimperpermanent, wat met zeer fijne techniek wordt aangebracht, worden je wimpers voor 4 tot 6 weken prachtig omhoog gekruld.

Pop of color

Blijft alles dan natuurlijk? Nee. Leuk is om juist bij die natuurlijke look een kleuraccent te zetten. Dit kan door een felle kleur lipstick te gebruiken of, een wat gewaagdere trend, een gekleurde eyeliner. We hebben het dan echt over fel blauw, groen of paars of zelfs glitter. Vind je dit wat te heftig dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een pittig kleurtje nagellak of vrolijk gekleurde sieraden. Het gaat om die ‘pop of color’.

Lippen

Zoals gezegd mag je op je lippen best een fel kleurtje op je lippen aanbrengen dit najaar. Misschien staat vuurrood of zuurstokroze je niet maar er zijn vele tinten rood of roze dus misschien leuk om eens wat te experimenteren. En waar de lipsticks dit jaar overwegend mat waren komen nu de glanzende lippen weer terug. De komende tijd gaan we zelfs metallics zien.

 

Jullie zijn nu weer helemaal bij met de trends. Pas het lekker toe naar wat bij jou past. Wil je liever tijdens een workshop alle tips en tricks van mij leren, kijk dan op mijn workshop pagina.

 

Liefs, Sandra ❀