Hoera voor de Krullenkapper Deel 1 

In een uur van slag naar krul

Krullen geknipt met curlsys in Poeldijk, het Westland

Mijn eigen haar heeft van zichzelf “slag” en met wat moeite kan ik er met de juiste producten redelijk wat “krul” in kneden. De ene keer met meer succes dan de andere keer. Maar ik houd van krullen.

Jaren geleden had ik wel eens gelezen dat er een speciale manier was om krullen te knippen en een kapper ergens in het oosten van het land, had zich speciaal hiervoor laten opleiden in het buitenland en was dus nu gepromoveerd tot krullenspecialist. Dat leek me geweldig om te proberen maar om nou helemaal naar Oost-Nederland te gaan voor de kapper?

Per toeval kwam ik er achter dat tegenwoordig in het Westland, in Poeldijk om precies te zijn, inmiddels ook een salon zit die zich heeft gespecialiseerd in krullen. Op de website van KnipInn kon ik al diverse metamorfoses zien. Pluizige, uitgezakte of halfslachtige krullen werden omgetoverd tot mooie verzorgde krullenbollen. Ik was direct geïnteresseerd; Dit wilde ik proberen!

Metamorfose met Curlsys

Bij binnenkomst werd ik al hartelijk ontvangen door Joy, de eigenaresse van de zaak, die toevallig ook mijn haar zou knippen. Zij vertelde dat een aantal kapsters in haar salon zijn opgeleid op een krullen academie met “Curlsys”, een speciaal systeem om krullen te knippen. Om dit onder de knie te krijgen, zijn er heel wat uren oefening aan voorafgegaan. Het systeem is niet eenvoudig; je moet namelijk links- infoen rechtshandig leren knippen.Collage krullen 2

Terwijl Joy vakkundig met mijn haar aan de slag ging, vertelde ze dat het bot afknippen of snijden van een krul, de pluis veroorzaakt. Bij het “curlsys systeem” wordt het haar rond weggeknipt. Nadat mijn haar aandachtig geknipt was, werd het nogmaals gewassen (Fijn! Alle losse haartjes weg!) en met conditioner behandeld om het te verzorgen.

Daarna werd mijn haar ondersteboven geföhnd met een diffuser (trechtervormig verlengstuk voor je föhn met pinnen erop en gaatjes erin om de warme lucht te verspreiden). Met de diffuser til je het haar vanaf de punt op hou je de diffuser hoog tegen het hoofd waardoor de krul opgekruld kan drogen. ‘De diffuser gewoon stil houden, niet ermee gaan draaien’, tipte Joy. ‘Daar krijg je pluis van’.

Nadat het gedroogd is, wordt er nog een heerlijk geurende styling crème in mijn krullen gekneed. Mijn haar voelt duidelijk anders. De krullen zien er veel beter uit, zijn ronder, ik heb veel volume en het voelt heel lekker luchtig en licht! De metamorfose is te zien op de foto’s. Ik ben heel blij met het resultaat.

informatie

Heb jij krullen of slag en wil je meer en/of mooiere krullen? Probeer de krullenkapper in jouw regio dan eens. Google even op krullenkapper of curlsys in jouw woonplaats of regio en probeer het een keer. Omdat het een moeilijk aan te leren techniek is, waar heel veel trainingsuren in zitten, is Curlsys knippen wel duurder dan een gewone knipbeurt maar wat mij betreft is dat het echt waard.

Ter info: Curlsys is helaas niet geschikt om kroeshaar mee te knippen. Ik heb hier navraag naar gedaan.Volgens blogster MacBlogster kun je hiervoor beter op zoek naar een kapsalon die met het DevaCut systeem kan knippen. Voor meer informatie over Devacut kun je de hilarische blog van deze dame lezen; https://www.devacurl.com/blog/what-is-a-devacut/

 

Voor Curlsys knippen:  kapsalon Knipinn in Poeldijk (regio Den Haag): http://knipinn.nl/

Heb je wat gehad aan mijn informatie? Laat gerust hieronder je reactie achter.

 

Lieve groet, Sandra ☼        hieronder foto na 2 jaar curlsys