Ik ben nu al verschillende keren voor mijn krullen naar Knipinn, de krullenkapper geweest en ben nog steeds zeer tevreden. Nu mijn haar langer is geworden, is de verhouding beter en valt het mooier in de krul. Ik heb weer foto’s gemaakt om de voortgang te laten zien.Zoals eerder gezegd; “Curlsys is een gecompliceerde techniek. Er zijn een dure opleiding en heel  veel oefenuren met linker en met rechterhand voor nodig om het onder de knie te krijgen. Daarom zijn de kosten voor een “curlsys” knipbeurt hoger dan “gewoon knippen..Omdat de techniek  (rond weg knippen) ervoor zorgt dat de punten van je haar dunner worden, kun je niet elke keer met “curlsys systeem” geknipt worden. Het wordt bij mij om de keer gedaan.

Joy gaf me nog verschillende tips voor de verzorging en styling van mijn haar die ik jullie gelijk zal doorgeven;

*Gebruik producten die speciaal voor krullen bedoeld zijn, die verzwaren je haar niet.

*Niet te vaak wassen, daar wordt het slap en droog van. Om de 2 a 3 dagen wassen is voldoende. Als je vaak sport, kun je je haar ook gewoon met water uitspoelen.

*Krullend haar niet uitkammen of borstelen, dat is vragen om een pluizenbol.

*Het beste kun je na het wassen, conditioner in de punten doen en het hoogstens nog met de conditioner erin doorkammen met een grove kam of met je vingers.

*Gebruik regelmatig een haarmasker voor diepe verzorging

*Voorkom gespleten haarpunten; ga niet met een handdoek over je haar wrijven, alleen droog deppen .

* Houdt geen handdoek om je hoofd gewikkeld terwijl je haar droogt. Om je krul te stimuleren,  moet je haar los hangen en in de krul kunnen veren.

*Gebruik een krullen mouse of krul versteviger op je net gewassen haar om je krullen tot leven te wekken.

*Droog je haar (Bij voorkeur met je hoofd ondersteboven) met de föhn met diffuser terwijl je hem stilhoud en stel hem in op de minst warme stand en laagste snelheid.

*Gebruik na het drogen een wax, olie of crème om pluis tegen te gaan en wat glans aan je krullen te geven.

*Nog een tip van mij: Ruil je katoenen kussensloop in voor een satijnen of zijden kussensloop. Omdat je haar niet blijft hangen op de “ruwe, matte” structuur van katoen maar wegglijdt over het satijn, ga je het klitten van je haar en gespleten haarpunten tegen. Kijk voor meer voordelen van een satijnen kussensloop op de site bij de links.

 

Zoek jij, geïnspireerd door mijn blog, ook een krullenkapper maar woon je niet in het Westland of in de omgeving van Den Haag? Google dan op “kapper en “curlsys”, dan vind je een salon bij je in de buurt.

 

Handige links:

Website kapsalon Knipinn in Poeldijk (regio Den haag): http://knipinn.nl/

Handige inspiratiebron als je heel veel krullen of kroeshaar hebt; http://www.curlyhairtalk.nl/

Deze blogster weet uit ervaring wat het is om krullen / kroeshaar te hebben en geeft regelmatig fijne tips; http://macblogster.nl/verzorging-krullen-en-kroeshaar/

Veel info en krullenproducten te koop:  http://www.krullenclub.nl

Webshop satijnen kussenhoezen in 12 kleuren ; goed voor huid en haar https://www.satinsleepers.nl/satijnen-kussensloop