Opnames commercial van Creative Monkey voor GoldFloors

Ik vind de opnamen voor filmpjes of bedrijfsvideo’s altijd erg leuk. Soms alleen met een regisseur en cameraman/-vrouw of videograaf of soms met een complete film crew. Altijd spannend wat het gaat worden; het filmproductie bedrijf weet natuurlijk al helemaal wat ze willen opnemen en hoe het er uit gaat zien maar ik kom vaak later pas bij de ploeg als de data vastgezet worden.

Voor mij is het eerst zaak dat ik weet wie wat speelt of waar het over gaat en hoe de personen die ik moet opmaken er uit moeten zien. Bij een “dokters assistente” zal het niet de bedoeling zijn dat ze knalrode lippen krijgt bijvoorbeeld. Ook al zou dat de actrice, die haar speelt, nog zo goed staan of heeft ze dat thuis elke dag op. Als ze echter iemand speelt die uitgaat in een nachtclub kan dat natuurlijk weer wel. Kan ik een zwaardere makeup zetten met smokey eyes. Dus het doel / script is belangrijk voor mij om te weten.

En dan natuurlijk wat voor licht er gebruikt gaat worden. Worden de opnames buiten, binnen, overdag of ‘s avonds gedaan. Het licht heeft ook veel invloed op de make-up dus als ik daar geen rekening mee houd, kan iemand er buiten of bij avondlicht er, ondanks de make-up, alsnog uitzien alsof ze niets op heeft of er ronduit bleek uitzien. Dat zijn dus de belangrijkste zaken om van te voren uit te zoeken.

En de volgorde van de scenes. Die kunnen om praktische redenen of door verplaatsingen tussen locaties, door elkaar lopen. Dan is het zaak om dagmake-up en avondmake-up (en kapsels!) niet door elkaar te laten lopen natuurlijk.

Superleuk om naar een paar weken het eindresultaat te zien en te controleren of alles (lees “mijn make-up/ haarstyling”) goed is gegaan :-).