VISAGISTE achter de schermen

Sinds ik visagiste ben werk ik veelal op locatie. Fotoshoots, (bedrijfs-) video opnamen, events, workshops of bedrijfsfeesten: Ze vinden plaats in studio’s, op kantoren, strand, in winkels, soms op straat of in het bos. Ik kom zo op interessante, mooie plekken (pom, pom,  just another day at the office…:-) en ontmoet veel verschillende mensen.

Een makeup artist moet extreem flexibel zijn en je soms onder comfortabele maar ook juist vaak onder onhandige omstandigheden. In het subtropisch klimaat van een botanische tuin of groentekas is het erg warm en moet je uitkijken dat onder andere potloodjes niet smelten of te zacht zijn om mee te werken. Tijdens een strand of buiten- fotoshoot is het daarentegen weer vaak koud of staat er wind waardoor je lichtere producten wegwaaien en je achter je tissues aan moet rennen. :-). En ga maar eens een goede visagie aanbrengen als iemand staat te zweten of als je koude stijve handen hebt.. Zo glamourous als het beroep van visagiste lijkt is het dus meestal niet. Wat ik er persoonlijk altijd erg leuk aan vind is dat je ontzettend veel nieuwe mensen ontmoet waar je de leukste gesprekken mee hebt

Misschien is het leuk om een kijkje achter de schermen te nemen dus hier een aantal foto’s van verschillende fotoshoots en film opnamen en de omstandigheden waaronder ik werk.. Voor de resultaten van deze en andere fotoshoots en video’s bekijk mijn portfolio voor fotografie en mijn portfolio met video en commercial filmpjes.