IMG_1285Gezichtsreiniging is een beetje een saai onderwerp misschien voor een blog. Natuurlijk, je haalt elke dag je make-up eraf (?), maakt elke dag je gezicht schoon; een soort ritueel vergelijkbaar met tandenpoetsen. Toch is het heel belangrijk dat het goed gebeurt en niet een beetje flans flans.. Zeker voor iemand met een onrustige huid met grove poriën zoals de mijne. Ik gebruik dan ook elke dag netjes een reinigingsmelk, tonic en watjes om make-up te verwijderen en mijn gezicht goed te reinigen.

 

Gezichtsreiniging met een elektrisch pulserende borstel

Sinds een paar jaar zijn er elektrische reinigingsborstels te koop (bijvoorbeeld de bekende Clarisonic). Toen ik hoorde over deze reinigingsborstels was mijn interesse gewekt. Ik heb een huid met eigenlijk altijd wel ergens een puistje of een bultje, terwijl ik de puberteit toch echZeitgard 4 Monster in het Westlandt al een tijdje achter me heb gelaten en mijn huid goed reinig. Een vette of gecombineerde huid met grove poriën is vaak ‘onrustig’ omdat de poriën gemakkelijk verstopt kunnen raken. Natuurlijk speelt voedsel ook een rol maar omdat deze blog daar niet over gaat, concentreer ik me op het reinigen van de huid.

Als visagiste probeer ik graag nieuwe dingen op beauty gebied maar deze reinigingsborstels zijn wel een behoorlijke uitgave je bent voor de goede merken (Clinique, Philips , Braun) zo 100 tot 200 euro kwijt. En wat als ik het nu niks vind of er niet mee kan werken? Je kunt ze niet even uitproberen.. Of wel?

 

LR health & Beauty Zeitgard reinigingsborstel

Toen ik werd benaderd door een dame van LR Health & Beauty was ik in eerste instantie sceptisch. Ik kende het merk niet. In LR is in Duitsland een groot beauty concern wat voor diverse producten, die ze zelf in laboratoria ontwikkelen, belangrijke prijzen hebben gewonnen. Ze vertelde me over de Zeitgard een gezichtsreinigingsborstel gemaakt met het zelfreinigende microzilver (belangrijk voor de hygiëne van je borstel die pulserende bewegingen maakt (dus heen en weer, niet ronddraaiend). Je gebruikt hem met een speciale reinigingsgel of je eigen reinigingsproducten. Hij geeft een diepe gezichtsreiniging en een goede doorbloeding van de huid. Doordat hij de huid lichtjes scrubt, verwijdert hij de dode huidcellen en geeft je huid een glad en schoon gevoel. Omdat ik de borstel een aantal dagen mocht gebruiken voordat ik hem aankocht, was ik snel overtuigd. Ik heb voor een goede huid best €199,- over maar dan wil ik eerst wel zeker weten dat het goed werkt.

 

Hoe werkt het?

Zeitgard 5 in HonselersdijkIk begin zoals altijd met het afhalen van mijn oogmakeup met reinigingsmilk en een wattenschijfje met water. Op en rond de ogen, gebruik je de Zeitgard niet dus die moet je even apart reinigen. Dan maak ik mijn gezicht vochtig en doe een pompje reinigingsgel op de borstel. Hij reinigt 3 minuten. Je beweegt de borstel rustig circulerend over je gezicht.

1 minuut voor je voorhoofd en neus, 1 minuut voor je linker en 1 voor je rechter gezichtshelft. Na elke minuut hoor je een pieptoon die aangeeft dat je naar het volgende gedeelte kunt gaan. Het is in de praktijk ruim voldoende dus ik kan ook mijn hals nog meenemen. Daarna haal ik met een wattenschijfje met water en vervolgens met reinigingslotion, de gelrestjes van mijn gezicht en voila! Mijn huid voelt super schoon en heerlijk glad. Omdat je huid dan goed schoon is, kan het optimaal serums en huidverzorging opnemen .

Ik geef toe dat het wat ingewikkeld lijkt. Je moet het even in je systeem opnemen. Maar door dat super schone, gladde resultaat, wil je dit echt blijven doen. Ik kan nu, na de Zeitgard 3 weken gebruikt te hebben, vertellen dat mijn huid duidelijk beter uitziet en zachter aanvoelt. Mijn schoonheidsspecialiste merkte zelfs op dat mijn huid er beter doorbloed uitzag. Ik gebruik hem elke dag en kan eigenlijk wel zeggen dat hij verslavend werkt.

 

Voordelen:

-het apparaat ziet er mooi uit en ligt goed in de hand.

-Je kunt een borstel kiezen die bij je huid past voor de normale tot stevige huid (me) of die voor de gevoelige huid. Deze borstel mag zelfs gebruikt worden bij de gevoelige Rosea huid.

-het apparaat werkt heel lang zonder elke keer opgeladen te moeten worden, je kunt hem dus ook gemakkelijk mee op vakantie nemen.

-je huid verbetert en wordt super schoon!

-door het pulseren van de borstel wordt je huid lichtjes gescrubd wat een anti aging werking geeft.

 

Nadelen:

-het is in het begin even wennen en neemt wat meer tijd in beslag.

-prijs is best pittig ( maar de kwaliteit is ook zeer goed)

 

Conclusie:

Ik ben heel erg blij met mijn Zeitgard en heb hem helemaal ingelijfd in mijn schoonmaakritueel. Heb jij vragen over deze reinigingsborstel of zou je er zelf een willen aanschaffen, neem dan gerust contact met me op via info@sandravanuffelen.nl