PROEFSESSIE VOOR JE BRUIDSMAKE-UP EN -KAPSEL (ook wel bruidsstyling)               

Als je mij geboekt hebt als je bruidsstyliste, maken we een afspraak voor de proefsessie. De proefsessie duurt 2,5 a 3 uur. Fijn natuurlijk om zeker te weten hoe je er op geweldige spannende dag uit zal zien. Je wilt ook weten of ik aan jouw ideeën en wensen voor je bruids look kan voldoen. Kortom: Wordt het totaalplaatje zoals jij het je helemaal had voorgesteld?

Of soms heb je eigenlijk nog helemaal geen idee, wat met je haar kan en vind je ook de bruidsmake-up spannend omdat je normaal gesproken, nauwelijks of geen make-up draagt. Hier is nu precies de proefsessie voor! Voor jou om te kijken of ik begrijp wat jij wil, dat je er ondanks je bruidsstyling nog steeds ziet als jezelf. En voor mij om uit te zoeken, wat voor type bruid je bent (romantisch, modern, bohemian, sportief). Hoe trouwen jullie, heb ik een goede plek met voldoende licht en ruimte  op de bruiloft, waar kan ik parkeren etc…

 

TIP

Draag met de proefsessie een top die enigszins de kleur van je jurk is. Je kunt bruidsmake-up minder goed beoordelen bij een geruite blouse of donkere gebloemde jurk.

Wat voor bruid ben jij?

Met de proefsessie wil ik natuurlijk graag weten, wat je gaat dragen op je bruiloft. Zo kan ik al een beetje zien wat je stijl is. Ook waar je gaat trouwen, geeft daar al een indicatie voor. In een chique kasteel, op het strand, in een romantische boerderij, het geeft allemaal een beetje weer wat voor bruid jij bent. En heb je haar sieraden, draag je een sluier, wat voor bruidsboeket. Daarna bespreken we je wensen. Misschien heb je al plaatjes gevonden van bruidskapsels of -make-up die je mooi vind? Hierbij kunnen we gemakkelijk bespreken wat jouw in de plaatjes precies aanspreekt en kan ik aan de slag. Ik begin altijd met de make-up. Je kunt eventueel gewoon je eigen dag make-up (mits niet te veel mascara) opdoen zodat ik kan zien wat je dagelijks draagt. Deze kun je dan even reinigen of ik kan er overheen werken. Je kunt altijd in ieder geval je dagcrème op doen. Ik begin met een eenvoudige basis en laat je tussendoor elke keer even met de spiegel checken of we nog steeds op de goede weg zitten. Ik geef je vrijblijvend advies maar jij bent degene die uiteindelijk mag bepalen wat je wilt, het is jouw dag. Mijn missie is pas geslaagd als jij helemaal tevreden bent! Met de proefsessie bespreken we ook of ik nog feeststyling kan verzorgen voor je moeder, schoonmoeder zus of vriendin en  hoe laat ik op de bruiloft ga starten.


foto: HAKO Fotografie, bruidspaar Naaldwijk

Tip

Voor de beste haarstyling, kun je het beste je haar op z’n laatst de dag ervoor wassen en geen conditioner gebruiken. Net gewassen haar met conditioner is nogal slap en daar kan ik minder gemakkelijk mee werken (dit geldt dus ook voor de bruiloft 🙂

Bruiloft: Maar 1 kans om het goed te doen

Als het om je bruiloft gaat is “failure, wat mijn werk betreft, not an option”. Ik mag geen producten /tools, notities, vergeten mee te nemen, me niet verslapen of in de datum vergissen, geen autopech krijgen. Voorbereiding is dus alles, geloof me!  Ik check data dubbel of 3-dubbel, kijk van te voren onze mails en mijn notities en foto’s na, leg van te voren alles klaar wat ik moet meenemen. Ik zet 2 wekkers voor als er een stroomstoring mocht zijn en zorg ervoor dat mijn materialen bijgevuld en schoon zijn. Voor echte noodgevallen zoals ziekte of gebroken ledematen, ernstige file of autopech heb ik gelukkig een team van goede collega’s in de buurt. Ik kan hen altijd bellen voor acute inval (jij zult daar uiteraard nooit extra kosten van hebben). Ik ben er trots op te kunnen zeggen dat ik het in 12,5  jaar nog nooit af heb laten weten.

Tip

Op je bruiloft reken je 3 uur voor alle voorbereidingen voordat je moet klaarstaan. 2,5 uur voor je haar en make-up en een half uur voor het aantrekken van je jurk. Zo begin je lekker relaxed aan je dag.

Heb je nog vragen, neem dan altijd even contact op; 06 412 511 79. Ik ben ook ’s avonds of in het weekend bereikbaar.

Bekijk hier ook de foto’s in mijn bruidsportfolio; https://www.sandravanuffelen.nl/index.php/portfolio-bruidsvisagie-bruidskapsels/