Hoewel ik geen schoonheidsspecialiste ben maar visagiste (nog even het verschil uitleggen: schoonheidsspecialist= huidspecialist en visagist=make-upspecialist) wil ik toch een uitgebreide blog maken over het belang van  gezichtsverzorging. Als visagiste werk ik op het gezicht en een goede, verzorgde huid is de allerbeste basis voor make-up. Wat is een goede huid? Een huid die niet droog aanvoelt, maar gehydrateerd, stevig maar wel zacht en soepel en goed doorbloed is. Groente eten en vooral veel water drinken zorgt ervoor dat de huid (en haar) gezond is. Je lichaam bestaat voor 2/3, ongeveer 65% uit water. Gedurende de dag verliezen we veel vocht wat natuurlijk ook weer moet worden aangevuld. Daarnaast zorgt water voor de afvoer van afvalstoffen. Afvalstoffen die bijvoorbeeld kunnen zorgen voor onzuiverheden in je huid. Dus het moet nog maar een keer gezegd: Vooral veel water drinken!

Daarnaast is het voor je gezicht heel belangrijk om zorgvuldig te reinigen. Iedere dag. Make-up en luchtvervuiling zijn slecht voor je huid als je deze niet regelmatig reinigt. Niet alleen gezichtsverzorging met water maar met bijvoorbeeld een schuimreinigingsgel of reinigingsmelk, reinigingstonic en wattenschijfjes. Gebruik geen gewone zeep want die droogt de huid uit. Ook het schoonmaken van mascararestjes op de wimpers is belangrijk tegen het afbreken van de wimpers. Gebruik na het reinigen een dag- / nachtcreme om je huid te verzorgen en hydrateren. Deze hoeft niet duur te zijn, als hij maar afgestemd is op je huid (tip laat je huid analyseren bij een goede parfumerie of schoonheidsspecialist en geef een budget voor wat je wilt uitgeven aan creme)

Om dode huidcellen te verwijderen is het goed om wekelijks je huid te scrubben. De huid wordt dan versneld aangespoord om nieuwe huidcellen aan te maken, wordt daardoor beter doorbloed en ziet er gezonder uit. Als je dan ook nog een maskertje neemt is je huid helemaal HAPPY. Kies een masker dat geschikt is voor jouw huidtype en bekijk wat je huid nodig heeft: Zuiverend, hydraterend, kalmerend etc..

Als laatste tip wil ik nog doorgeven dat er speciale vitamine combinaties zijn om je huid te verbeteren. Bij drogisterij De tuinen, die je bijna in iedere stad kunt vinden, verkopen ze bijvoorbeeld; “Huid, Haar en Nagels”. Hier zitten vitamine/mineralen in  die speciaal zijn samengesteld voor wat je huid nodig heeft. Uit eigen ervaring weet ik dat dit helpt je huid in balans te krijgen. En verder natuurlijk water, water, water!