Dit jaar heb ik de workshop HD-Make-up technieken gevolgd van Tine van Orschot, een workshop die georganiseerd werd door het Visagie Platform (www.visagieplatform.nl).

Vrijwel alle camera’s, zowel voor film als tv, hebben tegenwoordig High Definition, oftewel HD. En de beelden die we zien worden steeds groter en scherper, denk ook aan de steeds groter wordende tv schermen. Goed nieuws voor de visagisten want visagie wordt daardoor steeds noodzakelijker; je ziet tenslotte elk vlekje en oneffenheid uitvergroot worden.  Maar, dat betekent ook dat een visagist steeds verfijnder moet werken om de make-up onzichtbaar te laten zijn. Het is tenslotte niet de bedoeling dat je bij een gast van een talkshow een dikke laag make-up en poeder ziet zitten. Dat staat niet alleen raar, het leid ook alleen maar af van wat de gasten te vertellen hebben.

De workshop HD-make-up techniek was voor mij dus geen overbodige luxe en heb ik al diverse keren handig in de praktijk kunnen brengen.  Zoals bijvoorbeeld bij het tv programma “Beleggen International” (zie mijn andere blog hierover), waarvoor ik iedere maand een aantal gasten mag opmaken. Met speciale visagietechnieken en specifieke fijne materialen kun je de make-up zo aanbrengen dat het nauwelijks zichtbaar is; Visagie is een vak. ☺