Ik had een uitnodiging gekregen voor een pers release van de nieuwe badkamermeubelserie die Riverdale uitbrengt. Een leuk merk dus ik was nieuwsgierig.
Jullie kennen Riverdale vast wel. Het is het merk van woon decoratie artikelen in allemaal op elkaar afgestemde, romantische vergrijsde tinten. Sfeerlichten, servies met sierlijke letters, fotolijsten, houten dienbladen, kussens met sfeervolle quotes. Alles past bij elkaar. En hoewel ik zelf niet zo van de stijl houd voor mijn eigen interieur, wat juist iets strakker is, kan ik er toch altijd wel iets in vinden wat dan net wel past. Omdat ze grote afdelingen (shop-in-shop-concept) bij verschillende grote tuincentra en kleinere collecties in woondecoratie en lifestyle winkels hebben, zijn ze bij hun doelgroep, vrouwen, behoorlijk goed bekend. Op veel artikelen staat hun merknaam duidelijk in beeld, wat natuurlijk ook bijdraagt aan de naamsbekendheid.

 

 

Naast woondecoratie artikelen heeft Riverdale zich ook op het ontwerp van keukens en nu dus ook van badkamermeubels gestort. De badkamermeubels werden gepresenteerd in hun bedrijfspand in Nootdorp. Toen is aankwam werd ik verrast door het mooie interieur. Het is ontworpen door de bekende Nederlandse ontwerper Piet Boon die ook stoere materialen (beton en hout) en veel vergrijsde, sobere tinten gebruikt. Het interieur zag er dan ook prachtig uit, met betonnen opstapjes en trappen en houten balken die het atrium veel hoogte en sfeer gaven. Je zag ook gelijk overal sfeerhoekjes met Riverdale decoratie opstellingen en windlichten met grote kaarsen die een heel sfeervol entree gaven. Zucht, in zo’n kantoor wil ik ook wel werken..

 

 

We werden ontvangen in de bedrijfskantine die omgedoopt was tot Grand Café. Mooie beige leren banken, overal natuurlijk sfeerlichten en geurkaarsen. Zo kun je mensen ontvangen.
Na een hapje en drankje, kregen we een zeer interessante rondleiding waarbij o.a het imposante moderne magazijn werd getoond van waar alle artikelen over de hele wereld worden geëxporteerd.. Ze hadden ook een “toonzaal” waar inspiratie artikelen stonden die ze hadden verzameld om ze òm te ontwerpen tot Riverdale items. Door het van een ander materiaal of met een andere structuur en kleuren te laten maken zodat het past in het nieuwe thema. Hun collectie wijzigt namelijk ieder jaar volledig. Ze werken elk jaar met een aantal thema’s die we op moodboards in de ontwerpafdeling konden zien, zoals de nieuwe “Bohemian Blend” en “Grand Café” collectie die nu uitkomen. De thema’s sluiten aan op de nieuwste woontrends en kleuren, maar blijven wel de Riverdale sfeer houden. Knap hoe ze dat doen en leuk om dit allemaal te mogen bekijken

 

 

Ook hun nieuwste telg; de badkamermeubels, past volledig in het beeld. Stoere, massief houten kasten en wastafels met degelijke laden. Kasten met veel bergruimte, die afwisselend gesloten kastjes en open vakken waren. Leuk om je handdoeken of wat mooie beauty spulletjes te tonen. Overigens verkoopt Riverdale ook geurige body en badproducten zoals badschuim, crèmepjes en handzeepjes. Mmm, het zag er allemaal mooi uit en het rook heerlijk.

Leuk om zo eens even de wereld van Riverdale te zien en ervaren!