images[4]’s-Morgens kleding aan, haar netjes, make-up op; Je ziet er uit om door een ringetje te halen. Maar wat als regenbuien, harde wind, tegenspartelende kinderen of zweet op een warme dag, van je zorgvuldig aangebrachte make-up een rampscenario maken. Je wilt er toch de hele dag professioneel en vakkundig uitzien?

Heb jij al een make-up EHBO-kit in je bureaulade? Bekijk deze checklist eens.

1  De eerste onmisbare tools om mee te beginnen zijn een doos tissues, een (ook vergrotend) spiegeltje, wattenstaafjes (uitgelopen mascara) en een nagelvijltje

2  Miniborstel, wat haarspeldjes, haarelastiekjes in de kleur van je haar en een haarklem is handig om een verwaaid of verregend kapsel snel te fixen. Miniflesje haarlak (bijv. Elnett) voor plotseling uitstekende piekjes

3  Natuurlijk heb je je lipbalm /lipstick / lipgloss paraat om na de koffie of lunch weer even bij te werken.

poeder van visagiste uit Westland4  Glim staat snel wat slordig. Denk aan blotting papers (Speciale velletjes die overtollig vet opnemen en je huid matteren) of een transparante, matterende compactpoeder om je huid glimvrij en mooi mat te houden.

5  Tranende ogen door fietsen tegen wind in of een koudje op het werk kunnen je make-up gemakkelijk ruïneren. Houd een concealer, een tintje lichter dan je huidskleur, bij de hand om je ogen weer snel hun frisse blik terug te geven.

6  Een camouflagestift (dikker en dekkender dan concealer), exact in de kleur van je huid, om dat plotseling opduikende puistje even weg te werken.

7  Bij rode ogen is een huid- of crèmekleurig oogpotlood de oplossing. Als je deze gebruikt op de binnenkant van je oog (het “natte randje”) is dat snel gecamoufleerd. Bij regelmatig rode ogen (droogte door airco) zijn oogdruppels aan te raden.

Onmisbare beauty producten op je werkplek

8  Roodheid in de huid is te camoufleren met een klein beetje CC cream (groene tint). Komt de roodheid elke keer terug? Gebruik dan een groene camouflage stick onder je foundation om het rood op te heffen.

9  Nagellak opgedaan? Neem het flesje mee naar je werk om bij plotseling “af chippen” snel bij te werken. Niets zo slordig als half afgechipte nagellak

10  Verder is een mini deodorant (bijvoorbeeld Odorex extra dry is reukloos en werkt lang) natuurlijk zeer praktisch bij haastklussen.

Werkse!