Aardbeienteler opmaken voor een kalenderSinds ik visagiste ben, nu alweer 7 jaar, kom ik soms via mijn werk op de leukste plaatsen. Zo heb ik zwarte pieten op mogen maken voor een film op cruiseschip SS Rotterdam, bruiden opgemaakt in prachtige kastelen (zelfs één in Frankrijk!), voor kalenderplaten in bloemen- , groentekassen en zelfs tussen de aardbeien mensen in de make-up gezet.

Dat is ook een van de aspecten die mijn werk zo leuk maakt; de onverwachte plaatsen en situaties die je tegenkomt, de uitnodigingen die je krijgt.

Voordat ik visagiste werd ben ik lang directiesecretaresse en hoofd Ledenadministratie geweest. Erg interessante leuke banen met fijne collega’s,  vaste werktijden en een vaste werkplek (en vergeet de pensioen, de verzekering en gratis koffie niet). Tegenwoordig is dat anders. Ik weet nooit van te voren waar ik terecht kom. Of ik veel of weinig beweegruimte en plaats voor mijn visagie spullen heb. Heb ik wel voldoende licht?  Moet ik 3 trappen op met mijn inklapkruk en zware make-upkoffer? En hoewel het soms erg onhandig is om niets van te voren te weten, maakt dat het juist ook weer interessant. Je gaat elke keer een beetje op avontuur, je moet flexibel omgaan met elke situatie. Ik ontmoet ook elke keer nieuwe mensen en maak soms hele grappige, gekke of ontroerende dingen mee.

Ik ben dol op mijn werk. Daarom wil ik meer gaan schrijven over wat ik meemaak, waar ik terecht kom en over de vondsten die doe op allerlei gebied. Mijn beautyblog wordt dus meer een lifestyle blog. Ik ben erachter gekomen dat ik het heel leuk vind om te schrijven, bijvoorbeeld over nieuwe beautyproducten die ik tegen kom of de opdrachten waar ik mee bezig ben geweest. Maar ik zal ook tips geven over tentoonstellingen, films of boeken die ik gezien heb. Het lijkt me fijn om leuke dingen die ik meemaak te “registreren” zodat ik dat later nog eens terug kan zien wat ik allemaal gedaan heb.

Wie schrijft, die blijft :-).

Lieve groet, Sandra