Om maar met de deur in huis te vallen: Wallen en kringen onder je ogen bij het opstaan maken dat je er vermoeid uitziet. Vermoeidheid hoeft hiervoor geen oorzaak te zijn. Dit kan ook te maken hebben met je genen, voeding, vasthouden van vocht of juist een tekort aan vocht, ziekte etc..

20150618_142837 Maar hoera voor de make-up want met een goede concealer kun je dit probleem (optisch althans) al grotendeels oplossen. Concealer is een huidkleurige vloeibare20150618_142837 camouflage die vooral gebruikt wordt onder de ogen. Ze zijn onder andere verkrijgbaar in een praktische pen met kwastje. Zo kun je de concealer eenvoudig met een paar streken op de juiste plaats, snel aanbrengen.

Belangrijk is dat de concealer niet te droog is, wat soms het geval is bij goedkopere exemplaren. Een goede concealer is vloeibaar genoeg om goed in de huid te kunnen deppen waardoor hij vrijwel onzichtbaar kan worden aangebracht en dekkend genoeg (voldoende pigment) om de donkere kringen te camoufleren.

Verder is het natuurlijk belangrijk om de juiste kleur te kiezen; Je eigen huidskleur of een tintje lichter. Neem vooral niet een té lichte tint. Van lichte kringen onder je ogen knap je ook niet echt op (skibril-effect) :-).
Tip: Dit betekent dus ook dat je (net als bij de kleur van je foundation overigens), in de winter een andere kleur nodig hebt dan in de zomer.

Bij wallen breng je de concealer  vooral aan op de donkerste gedeelten, ik bedoel dan de halfronde plooi onder je ogen. Omdat deze dieper ligt, zorgt hij voor een donkere schaduw. Door hem lichter te maken, lijkt hij minder “diep” te worden. Breng geen concealer aan op de wal zelf. Door deze lichter te maken zouden je wallen alleen meer opvallen. Camoufleer alleen de plooi.

Bij donkere kringen kun je de concealer aanbrengen op de plekjes direct onder de ogen of in de ooghoek waar de huid wat blauwig of paarsig is. Je kunt hem ook gebruiken om gekleurde oogleden er wat rustiger uit te laten zien. Doe dit alleen als je geen oogschaduw gebruikt.
Als je op de juiste plaatsen wat streepjes concealer hebt gezet, hoef je deze alleen nog even met een vingertop in te kloppen. Vooral niet wrijven want dan verplaats je het en je hebt hem net precies op de juiste plek aangebracht. Als je nog niet voldoende resultaat ziet, breng je nog een keer wat aan en dep je weer tot je tevreden bent.

Voila! Met de juiste concealer en wat handigheid zie je er met een paar minuutjes weer lekker fris uit!

Beauty takes a little effort. Enjoy makeup!

♥ Sandra

Collage Concealers

Vrijwel ieder make-upmerk heeft wel een concealer in het assortiment.