Judy naturel visagieGraag wil ik deze keer een aantal beauty tips geven voor je je huidverzorging en make-up in de winter.

Te weinig hydratatie

Ja hoor, daar is ze weer: “water”. ’s Winters hebben we de verwarming aan, de heater in de auto even wat hoger en we douchen wat heter. En daarbij drinken we minder, vooral te weinig water. Je huid wordt minder gehydrateerd van binnenuit en wordt droger, soms wat schilferig en krijgt rode vlekjes. De oplossing: Blijf water drinken. Het is, naast voldoende slaap, het goedkoopste beautymiddel wat er bestaat. Zet weer een fles op je bureau, bijvoorbeeld met zo’n hippe fruitfilter. Tip; maak het water iets lauwer door gekookt water toe te voegen als je het er koud van krijgt of voeg wat limonade toe als je het “saai” vindt. Je huid zal ook snel opknappen door deze wekelijks voorzichtig te scrubben en een hydraterend masker te nemen. En gebruik dagelijks een goed serum en een iets vollere crème of moisturiser. In de winter heeft je huid net even wat meer nodig.

Te donkere foundation.foute make-up van visagiste

Je kent het vast wel: het bruine gezicht met witte hals eronder.. Nee, foundation is er niet voor om je ’s winters een lekker kleurtje te geven! De bedoeling van foundation is om je huidskleur te egaliseren. Dat betekent dat de kleur van je foundation exact moet matchen met je huidskleur. En dat betekent dus ook dat je in de winter niet dezelfde foundationkleur kunt gebruiken die je ’s zomers gebruikt hebt. De oplossing: Als visagiste test ik foundation op je kaaklijn (Niet op de rug van je hand!) en check bij daglicht of het de juiste kleur is. Gebruik blusher of een bronzing powder om je gezicht een gezond kleurtje te geven.

Tip: heb je moeite met het mooi opmaken van jezelf? Denk eens aan een goede workshop makeup; Bekijk www.workshops4beauty.nl

 

Te rode wangen.

In de winter is er ‘s morgens weinig daglicht en goed licht is erg belangrijk als je je opmaakt. In de badkamer heb je vaak warm en flatteus licht maar je kunt daardoor niet echt goed zien wat voor kleur en hoeveel kleur je opbrengt. De oplossing: Leg een spiegeltje in je bureaulade om op je werk bij daglicht gelijk even te checken of je niet te veel blush hebt aangebracht of dat je harde lijnen ziet. Zo ja, maak een propje van een droge tissue en veeg het teveel weg / zorg dat het mooi geblend is. Met natte (make-up reinigings-)doekjes maak je het streperig dus dat is geen aanrader. Een andere oplossing is, om aan beide kanten van je makeup spiegel een dun tl-balkje (bijv. Hornbach) te laten aanbrengen met zo wit mogelijk (dag-) licht. Wellicht geen flatteus licht maar voor make-up werkt het als de beste.

 

Droge huid. DSC00917a

Gebruik dan voor al in de winter geen poederfoundation of matterende poeder. Hierdoor zal je huid er wat schilferig uit kunnen zien en rimpeltjes en lijntjes worden meer zichtbaar. Voor een vette huid is de poederfoundation dus wel geschikt.  De Oplossing: Je gebruikt waarschijnlijk poeder omdat je niet van foundation of teveel make-up houdt. Probeer eens een hydraterende BB cream. Dit is een soort combinatie van foundation en crème  (overigens toch geen vervanger van je dagcrème!) die luchtig aanvoelt en toch wat roodheid / oneffenheden camoufleert. Omdat hij een beetje transparant is, hoef je hem alleen te gebruiken waar het nodig is en niet over je hele gezicht. Tip: probeer meerdere soorten en kleuren voordat je er één aanschaft. Er is veel verschil in dekking en crème soort.

 

Dagelijks waterproof mascara.

Op de fiets naar je werk en last van traanogen /regen? Ik begrijp dat je dan naar de waterproof mascara grijpt. Maar elke dag waterproof mascara gebruiken is niet goed voor je wimpers en voor de kwetsbare huid rond je ogen. Waterproof is moeilijker goed te verwijderen en door harder boenen, kunnen je wimpers afbreken. En de huid rond je ogen is veel dunner als de rest van gezicht. Door het boenen rekt de huid uit en zullen daar eerder rimpeltjes ontstaan. Je mascara laten zitten, is in ieder geval geen oplossing (zie tip 6). De oplossing: Als het niet erg noodzakelijk is, gebruik dan geen waterproof mascara. DSC00609bJe zou je wimpers kunnen laten verven en/of ( gewone) mascara op je werk pas opdoen als je buiten snel last van traanogen hebt. Er zijn ook watervaste 38 graden mascara’s te koop die ook met gewone reinigingsmelk en warm water (38 graden ;-)) zijn te verwijderen ( Bijvoorbeeld Clinique). Minder boenen dus minder schade.

 

Verwijder altijd je make-up .

Ik hoor tijdens de workshops die ik geef regelmatig dat men met make-up op (ook al is het maar mascara en een lijntje) naar bed gaat en het ’s morgens met douchen pas verwijdert. Dit is niet alleen ‘s winters maar het hele jaar door verkeerd! Als je met mascara op naar bed gaat, kunnen je wimpers, omdat ze met mascara erop niet meer flexibel zijn, gemakkelijk afbreken. En wimperharen groeien niet snel dus daar moet je zuinig op zijn. Daarnaast zal de make-up op je kussensloop terechtkomen waar je daarna weer met je gezicht op ligt. Dit is niet goed voor je huid en kan zorgen voor puistjes. De oplossing: Gewoon iedere avond netjes je mascara eraf halen. Zelfs als je geen make-up hebt gedragen, is je gezicht ’s avonds vuil (check het maar). Je gezicht reinigen met goede reinigingsproducten en daarna verzorgen met de juiste crème is een hele goede gewoonte. Gebruik niet elke dag make-upreinigingsdoekjes. Daar zit alcohol in, wat je huid uitdroogt. Puistjes wil je niet en rimpels wil je zo lang mogelijk uitstellen. Rimpels gaan, als ze er eenmaal zijn, niet meer weg, wat reclames je ook beloven..

Hopelijk heb ik je hiermee kunnen inspireren op beauty gebied. Heb je interesse in een van mijn beauty workshops? Kijk dan even op de workshop pagina.

Graag tot de volgende keer!

Groeten Sandra ☼