Erg leuke opdrachten vind ik altijd het meewerken aan web reclamefilmpjes;  korte commercials die je ziet als je een filmpje op YouTube opent.. Dit keer waren het opnamen voor een online commercial voor ANWB in Zeist.

 

De locatie is ook altijd een verrassing. Soms werk je buiten op een rustig landweggetje (koud!!) of in een parkeergarage,  soms wordt er gebruik gemaakt van huizen die hun eigenaars op een site plaatsen waar productiebedrijven een locatie kunnen huren. Dat kan een gewoon rijtjeshuis zijn, oude boerderij maar ook een  sjieke villa. Je kunt dan van hun hele huis en tuin gebruik maken en dat gebeurt dan ook. Overal staan apparatuur, eten, kleding van en voor acteurs en crew. Soms wordt de halve straat geblokkeerd en komen buren hun huis uit om te kijken wat er allemaal gebeurt..

Als visagist werk ik vaak in een slaapkamer of kinderkamer. Dan stal ik mijn spullen uit tussen de kindertekeningen en de lego met hier en daar een “Frozen- dekbed”… Grappige werkplekken heb ik daardoor.

 

Leuk vind ik dat ik tijdens de visagie sessies altijd weer interessante nieuwe mensen leer kennen met hun eigen verhalen en achtergronden. Als je als visagiste ’s morgens vroeg binnen komt, moeten acteurs zo snel mogelijk opgemaakt en aangekleed zijn voor de eerste scene en als je “pech” hebt, zit iedereen (bijvoorbeeld 8 mensen) in de 1e scene en heb je heel weinig tijd. En daarna begint het wachten.. De filmproductie ploeg (dit keer alleen al bestaande uit 10 mensen) moet regelmatig camera’s. licht, rails, standaarden etc. verplaatsen voor een volgende scene. Auto’s moeten bijvoorbeeld verplaatst om buiten of juist binnen beeld te blijven, styling moet worden aangepast; daar een stapel boekjes, waar staan de vazen?, hoe ver moet die plant opzij?. En, er moet bij buiten opnamen, soms gewacht worden op de zon voor wat noodzakelijk licht. En dat kost best tijd als het een bewolkte dag is..

Zodra er dan pauze is, moet ik als visagist juist alert zijn op de tijd dat iedereen weer wil starten want dan moet je iedereen die nog wat visagie nodig heeft, weer klaar hebben, Glim wegwerken, lippen weer een nieuw laagje lipstick geven, uitgewaaide krullen even bijwerken etc.. Tijdens de opnamen blijf ik iedereen in de gaten houden, soms in de scene, soms via monitor. Waait haar de verkeerde kant op, kan ik dat tussendoor even wegvegen of vastzetten, soms moet er door het harde buitenlicht wat meer kleur aangebracht worden of een glimplekje gepoederd worden. Lang wachten dus maar toch alert blijven..

 

Ja en de beloning is dan natuurlijk achteraf “het filmpje”. Altijd ontzettend spannend om het resultaat te zien van waar heel hard aan gewerkt is door veel mensen. Pas als de commercial online is, kan ik echt zien of ik mijn visagie en haarstyling goed gedaan heb en maak ik virtuele aantekeningen van waar ik de volgende keer meer op moet letten of wat ik volgende keer zeker mee moet nemen.. Elke keer streven naar een beter resultaat. Bekijk voor een aantal filmpjes en video’s van mijn werk, mijn video portfolio

 

Klik op deze link van mijn video portfolio voor de ANWB commercial.

Lieve groeten,

Sandra